Automatisoinnin, kunnossapidon ja sähkönjakeluverkon ammattilainen

Radiki Oy on toiminut teollisuuden automatisoinnin parissa jo vuodesta 1984. Palvelemme asiakkaitamme lisäksi sähköasennusten ja sähkönjakeluverkkoon liittyvien toimintojen parissa. Olemme kokeneita ammattilaisia ja toteuttamiamme sovelluksia on satoja ympäri Suomen.

Uusi taso tuottavuudelle…

Olipa kyseessä tuotannossa olevan koneen modernisointi, uuden koneen tai tuotantolinjan automatisointi, nuorekas tiimimme puhaltaa hengen tuotantoon.

Uusin ohjaus- ja mekanisointitekniikka päivittää vanhankin koneen tuottavaksi yksiköksi.
Samalla avautuu mahdollisuus käyttäjäystävällisempään ja turvallisempaan työympäristöön.

… ja toimivalle sähkölle.

Hyvin toimiva sähköverkko on energiatehokkaan, turvallisen sähkön käytön perusta. Se suunnitellaan, toteutetaan ja ylläpidetään ammattitaidolla.

Toimitamme uusimman teknologian ratkaisut kiinteistön energian tuotantoon ja säästämiseen. Kokonaisuuteen sopii hyvin kilpailukykyinen sähkösopimus, jolloin voimme myös ostaa yli oman tuotannon syntyvän sähköenergian.

Automaatioprojektit

Automaatioprojektit perustuvat ohjelmoitavan logiikan sekä valvomo-ohjelmiston käyttöön.

Teollisuuden kunnossapitopalvelut

Tarjoamme teollisuusasiakkaille kokonaisvaltaiset kunnossapitopalvelut.

Automaatiokeskusten kokoonpano

Valmistamme automaatiokeskuksia tilaustyönä, sovelluksen mukaan.

Koneturvallisuus

Koneturvallisuuden sovellukset suunnittelusta käyttöönottoon

Sähköasennukset

Laadukkaat ja kilpailukykyiset sähköasennuspalvelut sekä nykyaikaiset sähkötarvikkeet. Kotiin, vapaa-ajanasuntoon ja suuriinkin rakennushankkeisiin.

Sähkönjakeluverkon rakentaminen ja kunnossapito

Nykyaikainen sähköverkon suunnittelu, urakointi, kehittäminen ja kunnossapito.

Automaatiotekniikan komponenttien myynti

Korkealaatuiset komponentit optimoituna sovellukseen. Toimimme Nokeval Oy:n jälleenmyyjinä.

Radioliikkeestä automatisoinnin ammattilaiseksi

Radiki-nimi on peräisin 1940-luvulta. Mäntässä toimi tuolloin Taisto Nippalan johtama Radiokipinä-niminen radioliike. Radiki oli Radiokipinän tuotenimi. Vahvistimet, kidemikrofonit, henkilöhakulaitteet, radiot ja erilaiset mittalaitteet olivat Radiki-merkkisiä. Muusikoista ja säveltäjistä muun muassa Henry Theel, Toivo Kärki ja Usko Dahl käyttivät Radiki-vahvistimia.

Toivo Kärki ja Henry Theel käyttivät Radiki-vahvistimia 1940-luvulla.

1950- ja 1960-luvuilla elektroniikka ja automatiikka alkoivat tehdä tuloaan. Vuonna 1965 Radiokipinä osti Vilppulasta kiinteistön, jota käytettiin hälytinlaitteiden sekä koneohjausautomatiikan valmistukseen. Vuonna 1978 Radiokipinässä tehtiin sukupolvenvaihdos. Timo Nippala osti Vilppulan työpajan ja näin sai alkunsa yritys nimeltä Radiki-Elektroniikka Ky.

Alkuvuosina Radiki valmisti lähiseudun teollisuuteen koneohjausautomatiikkaa. 1970-luvun lopulla ohjelmoitavat logiikat yleistyivät voimakkaasti. Helvar oli ensimmäinen Radikin käyttämä logiikka. 1980-luvun alussa aloitettiin Omron-komponenttien jälleenmyynti ja Omron-logiikkojen käyttö.

1980-luvulla Radikin liiketoiminta perustui pienten logiikkaprojektien toimittamiseen. Vieraita työntekijöitä oli tuolloin parhaimmillaan kaksi. 1990-luvun taitteessa logiikat monipuolistuivat ja logiikoiden tietokoneohjelmointiohjelmat yleistyivät. Vähitellen myös työprojektit alkoivat kasvaa. Yksittäinen projekti vaati entistä enemmän työtä, minkä seurauksena työvoiman tarve kasvoi 1990-luvun puolivälissä.

Vuosikymmenien aikana ohjaustekniikan komponenttien, kuten. valokennojen, lähestymiskytkinten ja asema-antureiden, kehitys on ollut voimakasta. Järjestelmien toimintavarmuus on kasvanut ja monipuolisuus lisääntynyt.

Kesäkuussa 2001 Radiki-Elektroniikka Ky rekisteröitiin osakeyhtiöksi. Muutoksen myötä yrityksen nimi vaihdettiin Radiki Oy:ksi. Vuonna 2008 Keuruun Sähkö Oy osti Radiki Oy:n ja liitti sen konserniinsa. Vuoden aikana väkilukukin kasvoi ja yritys muutti uusiin, suurempiin toimitiloihin. Tällöin myös Radiki Oy:n panostus teollisuuden kunnossapitopalveluihin kasvoi merkittävästi.

Vuoden 2017 lopussa Radikin emoyhtiö osti jyväskyläläisen JyNet Urakointi Oy:n konkurssipesästä osuuden ja samalla sen JE-Siirto Oy:lle tehtävät sähköverkon rakennuttamisen ja kunnossapidon vuosiurakkatyöt. Liiketoimintakaupan mukana siirtyi 8 työntekijää. Liiketoiminnot siirrettiin osaksi Radikia Oy:tä ja Radikille avattiin toimipiste Jyväskylään laajentaen myös Radikin toimenkuvaa ja tarjoamia palveluita.

Radiki Oy työllistää noin parikymmentä henkilöä.

Keuruun Sähkön synty

Kehittyvä palveluyhtiö